Het goedkoopst tanken in de provincie Groningen kan bij Fieten Olie Winschoten

MultiTankcard heeft e voordeligste benzinepompen in Nederland bekendgemaakt. Wie goedkoop wil tanken, moet naar Sneek: daar is tankstation Joontjes Kreditank winnaar geworden van de Slim Tanken Award 2020 in de categorie E10-benzine, met een gemiddelde literprijs van 1,434 euro. Het goedkoopst tanken in de provincie Groningen kan bij Fieten Olie Winschoten (gemiddeld 1,458 euro).

Alle Nederlandse tankstations met tenminste 500 transacties per jaar konden meedingen naar de Slim Tanken Award, die jaarlijks wordt uitgereikt door MultiTankcard.

Top 3 goedkoopste benzinepompen E10 - gemiddelde literpijs
1 Joontjes Kreditank Sneek, Friesland - 1,434 euro.
2 Fieten Olie Blaricum, Noord-Holland - 1,435 euro.
3 Esso Express Sneek, Friesland - 1,449 euro.

Top 3 goedkoopste benzinepompen Premium benzine E5 - gemiddelde literprijs
1 TinQ Hoogeveen, Drenthe  - 1,581 euro.
2 Total Velserbroek Inz De Kamp, Noord-Holland - 1,614 euro.
3 Total Amsterdam Van Marwijk Kooij, Noord-Holland - 1,627 euro.

Top 3 goedkoopste dieselpompen  -  gemiddelde literprijs
1 Tamoil Nieuw-Vennep, Noord-Holland  - 1,095 euro.          
   Esso Express Beek, Montferland, Gelderland - 1,095 euro.          
2 Esso Express Sneek, Friesland  - 1,109 euro.
3 Joontjes Kreditank Sneek, Friesland - 1,110 euro.

Fieten Olie Winschoten voordeligst met E10 in Groningen
Wie in de provincie Groningen voor – de meest gangbare – E10-benzine voordelig wil tanken, kan naar Fieten Olie in Winschoten. Deze is uitgeroepen tot provinciewinnaar, met een gemiddelde literprijs van 1,458 euro. De nummers 2 en 3 op de provinciale lijst, Tango en Tamoil, staan ook in Winschoten (gemiddelde literprijs respectievelijk 1,459 en 1,466 euro). 

Slim besparen op brandstofkosten
Brandstofkosten kunnen op jaarbasis erg hoog uitvallen. Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard: “Mensen realiseren zich vaak niet dat een ritje van 100 kilometer al snel zo’n 15 euro aan benzine kost. Daardoor is het voor veel Nederlanders een sport om hier zo veel mogelijk op te besparen. Natuurlijk helpt het om het aantal gereden kilometers te beperken en een zuinige rijstijl te hanteren. Maar ook de keuze van tankstation is daarbij bepalend. Zo betaalde je voor E10-benzine in november dit jaar langs de snelweg gemiddeld 17 cent meer per liter, dan bij een gemiddelde lokale onbemande pomp. Dat scheelt op een gemiddelde tank (55L) direct ruim 9 euro per tankbeurt. Aangezien tegenwoordig ruim de helft van alle tankstations onbemand is, vind je altijd wel een goedkoop tankstation in de buurt. Ook het tanken bij bemande tankstations die niet langs de snelweg liggen, is al een stuk goedkoper. Zo was het daar de afgelopen maand 13 cent goedkoper per liter dan een tankbeurt langs de snelweg.”

Corona
Pomphouders kijken terug op een bijzonder jaar. Tijdens de eerste lockdown, vanaf maart, liep het aantal tankbeurten dramatisch terug. Tegelijkertijd speelde er een handelsoorlog die tot ongehoord lage benzineprijzen leidde. Sommige pomphouders zagen hun omzet dalen tot wel 50 procent. Roozeman: “Vanaf juni pakten mensen de auto weer wat vaker en trok het aantal tankbeurten aan. Nu, tijdens de tweede lockdown, wordt er verhoudingsgewijs minder thuisgewerkt en dus meer getankt. Maar terug op het pre-coronaniveau zitten de benzineleveranciers nog niet met gemiddeld 30 procent minder tankbeurten in november 2020 in vergelijking met diezelfde maand vorig jaar.”

Meer informatie

Meer informatie over de Slim Tanken Award 2020 is te vinden op https://www.mtc.nl/slim-tanken-award.