Weer forse stijging Nederlandse Covid-patiënten in ziekenhuizen, ook meer positieve coronatesten

Het aantal Nederlandse Covid-patiënten, dat moet worden behandeld in het ziekenhuis, bedraagt 2751. Dat zijn er 178 meer dan maandag. Op de IC's liggen 674 (waarvan 10 in Duitsland) Covid-patiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 23 meer dan gisteren.

Landelijk kwamen er in het afgelopen etmaal 7561 mensen bij, die positief zijn getest. Dat zijn er 108 meer dan een dag eerder.

In het afgelopen etmaal overleden 171 personen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat zijn er fors meer dan de afgelopen drie dagen, toen in totaal zo'n 120 overledenen werden gemeld.

Daling in Groningen 

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 126 nieuwe besmettingen met corona in Groningen. Dat zijn er 106 minder dan een dag eerder. Voor de cijfers in uw gemeente, zie: https://hetstreekblad.nl/artikel/1145179/corona-in-groningen-126-besmettingen-in-het-afgelopen-etmaal-bekijk-hier-de-cijfers-in-jouw-gemeente.html.

Vaccineren

Ierland heeft vandaag zijn eerste inwoners tegen het coronavirus gevaccineerd. Van alle 27 landen in de Europese Unie is alleen Nederland nog niet begonnen met vaccineren. Het kabinet wil pas op 8 januari de vaccinatiecampagne starten.