Voedselbank Oldambt blij met gulle gevers en donateurs

De Nederlandse Voedselbanken worden volledig draaiende gehouden door vrijwilligers en wordt gefinancierd door subsidies, giften en donaties. Dat geldt ook voor de Voedselbank Oldambt, die voedselpakketten uitdeelt aan minderbedeelden in de gemeenten Oldambt en Pekela.

Zo heeft de voedselbank van de Riki Stichting dit jaar weer diverse bijschrijvingen mogen ontvangen en heeft men via hen veel klanten van de voedselbank blij kunnen maken met acties van Stichting Kinderhulp en de LINDA Foundation.

Rotary Winschoten en de Rotary Pekela hebben naast het doneren van houdbare boodschappen ter waarde van 2000 euro ook de vele kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank Oldambt, blij gemaakt met een cadeaubon van tien euro, die zij kunnen besteden bij de Bruna Nieborg of bij Top1Toys Jager.

"Maar ook veel andere, vaak lokale bedrijven en winkels en heel veel particulieren hebben ons dit jaar verrast en verblijd met giften en donaties. Ook basisscholen en kerken uit het Oldambt hebben zich veelvuldig ingezet om boodschappen in te zamelen", zegt Ciska Wisselo namens Voedelbank Oldambt.

"Voedselbank Oldambt kijkt terug op 2020 met een grote dankbaarheid. Velen hebben in dit jaar hun hart laten spreken en zich op allerlei manieren ingezet voor de Voedselbank. Wij kijken dan ook met een groot vertrouwen uit naar alle goeds dat 2021 ons zal gaan brengen."