RIVM: Geen bewijs voor effect coronamaatregelen (weer stijging ziekenhuisopnames Covid-patiënten)

Er is volgens het RIVM geen overtuigend bewijs dat de lockdown voor het gewenste resultaat zorgt. Het aantal positieve coronatesten neemt weliswaar af, maar er wordt ook minder getest. Verder neemt het aantal ziekenhuisopnames van Covid-patiënten toe. Ook stijgt het aantal Nederlanders met Covid-19 op de IC's

Het RIVM heeft het afgelopen etmaal 6412 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er 259 minder dan maandag. Wel zijn er in het afgelopen etmaal meer mensen (46) met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Het totaal aantal Covid-patiënten, dat in het ziekenhuis is opgenomen, is nu 2882.

Op de IC's liggen 723 Covid-patiënten, 17 meer dan gisteren. Er liggen van dit aantal 8 Covid-patiënten op IC's in Duitsland. Dit meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). 

Provincie Groningen

Het aantal positieve coronatesten in de provincie Groningen in de afgelopen 24 uren bedroeg 168; dat zijn er 157 minder dan een dag eerder. In de gemeente Oldambt werden 10 mensen (gisteren 33) positief getest, in Pekela 1 (gisteren 17) en in Westerwolde 9 (gisteren 22).