Innovatief programma leidt tot meer zelfvertrouwen voor vrouwen

Op wereldvrouwendag 2021, 8 maart, gaat een vernieuwend online programma van start, dat vrouwen gaat helpen om hun gevoelens en behoeften serieus te nemen en meer rekening te houden met hun eigen wensen en verlangens.

“Vrouwen passen zich nog steeds te makkelijk aan, stellen te hoge eisen aan zichzelf en hebben te veel zelfkritiek. Daarom zijn ze vaak moe. Ze komen in hun relaties en op hun werk te weinig tot hun recht. Ze laten over hun grenzen gaan. Uiteindelijk worden ze daar wel ontevreden van en boos over”, zegt Caroline Franssen, de vrouwencoach die dit programma heeft opgezet. “Dat is jammer en eigenlijk niet nodig. Vrouwen kunnen op een ontspannen manier ook invloed uitoefenen.”

In het online programma Zelfvertrouwen voor Vrouwen bouwen vrouwen stapsgewijs hun zelfvertrouwen op. Ze gaan zichzelf serieus nemen, worden liever voor zichzelf en leren om hun grenzen op een goede manier aan te geven. 

Coachen

Franssen heeft 25 jaar ervaring met het coachen van vrouwen. “Doordat we iedere week een live online les hebben, kan ik vrouwen stap voor stap meenemen in het veranderen van oude patronen van denken en doen. Neem bijvoorbeeld onderhandelen. Bijna alle vrouwen beginnen een onderhandeling met het voorstellen van wat zij denken dat een goed compromis zal zijn. Ze proberen iedereen te bedienen. En brengen hun eigen wensen niet in. Daardoor hebben ze al ingeleverd voor ze überhaupt begonnen zijn met onderhandelen. In het programma leren ze dat het noodzakelijk is om hun eigen wensen en verlangens serieus te nemen. Pas dan kunnen zij samen met hun partner komen tot een compromis waar ze beiden tevreden over zijn. 

In de meeste cursussen en therapie leren vrouwen vooral om sterker te worden en minder op anderen te leunen. Maar daardoor raken ze juist verder uit balans. Vrouwen hoeven niet nog zelfstandiger te worden. In dit programma leren ze dat ze dat geven belangrijk is en dat ontvangen noodzakelijk is. Dan blijf je vitaal.”

De cursus biedt blijvende veranderingen doordat vrouwen iedere week een online groepsles krijgen, hun ervaringen kunnen delen op een besloten forum en persoonlijke vragen kunnen voorleggen tijdens het spreekuur. 

Meedoen is interessant voor vrouwen die: hun relatie willen verbeteren, tegen problemen oplopen bij de opvoeding van hun kinderen, meer tot hun recht willen komen op hun werk en zich los willen maken uit een moeilijke relatie

Zie: www.zelfvertrouwenvoorvrouwen.com.