Voetbalvereniging Veelerveen dingt mee naar beste buurtinitiatief 2020

Al meer dan 40 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin en het restaureren van een molen tot bouwen van een klusschuur voor de buurt en het organiseren van een dorpstoneelstuk: als het de directe omgeving maar een impuls geeft.

Bijna 100 deelnemers van Kern met Pit 2020 hebben zelfs tijdens dit rare coronajaar, hard gewerkt om hun droom te realiseren. Er kan nu, tot en met 20 januari, worden gestemd op het beste buurtinitiatief van 2020. Dit kan via www.kernmetpit.nl. De winnaar krijgt een trofee én 1.500 euro.

v.v. Veelerveen

Eén van de deelnemers is v.v. Veelerveen, waar onder meer door led-verlichting om het veld en in de kantine wordt gewerkt aan verduurzaming. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Doel is: Een groen sportpark dat de jaarlijkse energiekosten verlaagt alsmede de uitstoot van CO2. Het totale project kent een begroting van ongeveer 80.000 euro. Veel wordt door de vereniging zelf gedaan, zoals het graven van een geul ten behoeve van een nieuwe grondkabel, en andere hand- en spandiensten. 

Finale Kern met Pit 
De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. Tijdens de Kern met Pit Dag op 23 januari worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. Sommige provincies organiseren hiervoor een online bijeenkomst, anderen maken met alle projecten een afspraak om persoonlijk langs te gaan.

De trofeewinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen!-festival op 5 juni. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3.000 euro.