Vandaag overleg over coronamaatregelen: verlenging ligt voor de hand

Een deel van het kabinet komt vandaag bijeen in het Catshuis om de ontwikkelingen rond het coronavirus in Nederland tegen het licht te houden. Verlenging van de lockdown met één of twee weken ligt voor de hand, meldt Nu.nl.

Nu.nl citeert OMT-lid Menno de Jong, die zegt dat de huidige maatregelen voldoende zouden moeten zijn als 'men zich ook aan alle basale maatregelen houdt'. Eén van die maatregelen is om zoveel mogelijk thuis te werken.

De daling van het aantal positieve coronatesten daalt weliswaar licht, maar veel minder dan vooraf op werd gehoopt. Ook het aantal ziekenhuisopnames name niet of nauwelijks af.

De Jong ziet wel licht aan het einde van de tunnel met de start van de vaccinatiecampagne. Hij stelt dat er 'in de loop van de komende zes tot zeven maanden voorzichtig weer meer mogelijk is. 

Concreet zou dat betekenen dat de huidige lockdown nog duurt tot februari en dat er rond juni weer meer mogelijk is. Dat was overigens vorig jaar ook het geval toen het aantal 'besmettingen' afnam en de buitentemperatuur ging stijgen.