Voor de KNVB blijven twee scenario's over (alle geplande wedstrijden van de competitie spelen is van de baan)

Nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven er voor de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal over. Beide scenario's lagen al op tafel.

Begin december vorig jaar werd duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven de volgende twee scenario’s over: De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld of het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar, zo wordt gesteld.

Na de eerstvolgende persconferentie wordt uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.