Meedia Dagbesteding in Winschoten wint Univé-prijs

Meedia Dagbesteding in Winschoten, een zorginstelling voor mensen met gedrag- en/of ontwikkelingsproblemen, heeft de Univé-goed-voor-elkaar-prijs gewonnen. De prijs, een dubbeldeurs koelkast heeft een plekje gekregen in de kantine.

Meedia Dagbesteding heeft een ICT-afdeling waar men de hele dag met computers bezig kan zijn, maar er is ook een traditionele dagbesteding met creatieve activiteiten en een afdeling houtbewerking.  Door alle activiteiten leren de jongeren sociale vaardigheden en krijgen ze weer meer zelfvertrouwen. Een belangrijk onderdeel daarbij is hygiëne.

Houdbaarheid van producten hoort daarbij. Meedia dagbesteding miste alleen een ruime koelkast om alles goed bij te houden en te organiseren. Toen zag een begeleider van Meedia informatie over Stichting Voor Elkaar (https://www.stichtingvoorelkaar.nl/), die lokale goede doelen steunt waarvoor een breed draagvlak in de lokale samenleving is.

Meedia heeft zich aangemeld bij die stichting om mee te dingen naar prijzen die beschikbaar worden gesteld, en met succes. Met de dubbeldeurs koelkast kunnen de deelnemers de producten op voorraad houden.

Meer informatie over Meedia dagbesteding op www.meedia.nu.