Belangstelling voor Kooistrahof in Oude Pekela is groot (13 van de 17 appartementen onder optie)

De start van de verkoop van de 17 appartementen van de Kooistrahof in Oude Pekela is zeer succesvol geweest. Dit bericht NVM-makelaar Johan van Beilen van Van Beilen Makelaars in Stadskanaal, die de verkoop verzorgt van het gehele complex.

In maart vorig jaar kwam maar liefst 150 mensen af op de informatiebijeenkomst die werd gehouden op het gemeentehuis. Bijna een jaar geleden werden de voorlopige plannen aan de Pekelders gepresenteerd en hebben de belangstellenden de mogelijkheid gekregen om suggesties te geven of opmerkingen te maken, die vervolgens door de ontwikkelaar werden meegenomen in het uitwerken van de definitieve planvorming.

Het complex wordt gebouwd in een U-vorm met een centrale binnentuin en elk appartement beschikt over een eigen berging en parkeerplaats of carport. Daarnaast krijgt elk appartement op de begane grond een ruim terras en hebben de appartementen op de eerste verdieping een balkon. De ligging op een hoekperceel in het centrum van het dorp spreekt veel mensen aan, aldus de makelaar.

Inmiddels is meer dan 75 procent van de beschikbare appartementen onder optie. Het voornemen is om over 3 tot 4 maanden te starten met de bouw. Nog vóór de zomer zullen er dus weer graafmachines zorgen voor reuring in Pekel.