Mbo-opleiding kiezen? Ga online in gesprek met docenten van het Noorderpoort

Ga je volgend studiejaar een mbo-opleiding volgen? En heb je al een leuke opleiding op het oog, maar wil je hierover meer weten? Meld je dan - eventueel samen met je ouder(s)/verzorger(s) - aan voor de online studiekeuze-events van Noorderpoort

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 januari zitten de docenten/voorlichters klaar om jvia een online-verbinding meer te vertellen over de opleiding(en) naar keuze. Aanmelden (voor één of meerdere opleidingen/schoollocaties) kan via www.noorderpoort.nl/studiekeuze-event

Niet alleen het volgen van een opleiding is in corona-tijd anders dan anders, ook het kiezen van een opleiding gebeurt niet op de manier zoals we gewend zijn. Dit keer geen open dag, waarin toekomstige studenten de sfeer kunnnen komen proeven in de Noorderpoort-gebouwen, maar een keuze ‘op afstand'. 
 
Eerder al gingen zo'n 1500 leerlingen (vaak samen met hun ouder(s)/verzorger(s)) op dezelfde wijze het gesprek aan met de docenten/voorlichters en die gesprekken werden goed gewaardeerd. Reden voor Noorderpoort om opnieuw te kiezen voor deze online studiekeuze-events.  
 
Persoonlijk online gesprek over opleiding(en)
Tijdens zo'n studiekeuze-event kan men online via de computer in gesprek met een voorlichter/docent van de opleiding naar keuze. Zo'n gesprek duurt maximaal 20 minuten. Sommige opleidingen bieden langere webinars of online proeflessen aan voor meerdere personen tegelijk. 

Video's van scholen en studentenverhalen
Op www.noorderpoort.nl/studiekeuze staan video's hoe de scholen er van binnen uit zien, zijn verhalen van huidige en oud-studenten te lezen, en kan men zich verder verdiepen in de wereld van de opleidingen.

Vragen

Voor vragen: 06-25681918 (whatsapp), 0800-6677885 (telefoon) of hotspot@noorderpoort.nl (mail). Te bereiken op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur.