1.466 pakken koffie voor de voedselbanken; recordopbrengst Lions Club Westerwolde Semslanden

REGIO De inzamelingsactie van Lions Club Westerwolde Semslanden heeft een recordopbrengst opgeleverd.

Er werden in onze regio maar liefst 733.000 punten ingezameld. Dat is goed voor 1.466 pakken koffie voor de voedselbanken. De opbrengst is aanmerkelijk hoger dan vorig jaar.

“Het lijkt erop dat door de corona perikelen meer mensen hun huis hebben opgeruimd en daarbij oude verzamelingen koffie- en theepunten ontdekten”, zegt Hilco Ketelaar van de Lions Club. „Er zaten namelijk heel wat oude zegeltjes bij, nog meer als vorige jaren. Kennelijk zijn de mensen massaal aan het opruimen geslagen.”

Dat is goed nieuws voor de voedselbanken omdat de Douwe Egberts koffiebrander voor elke 500 punten een pak koffie doneert. Maar de voedselbanken hebben zelf ook niet stil gezeten. Zo heeft de voedselbank ZO-Groningen met maar liefst 56.115 ingezamelde punten bijgedragen aan dit mooie resultaat. Als er koffie wordt uitgedeeld wordt er altijd bij gezegd dat de punten weer moeten worden ingeleverd.

Bonnen sorteren en tellen

“Het was ook erg opvallend dat het merendeel van de ingeleverde punten al waren geteld. We krijgen steeds meer signalen dat hele gezinnen gezellig samen aan de keukentafel zitten om alle bonnen te sorteren en te tellen. Als Lions Club zijn we daar natuurlijk erg blij mee.”

De inzamelingsactie wordt landelijk gecoördineerd en in het voorjaar zal de koffie worden afgeleverd. Alles wat in deze regio is verzameld komt ook ten goede aan de eigen regio’s: 487 pakken koffie voor de voedselbank ZO-Drenthe en 979 pakken koffie voor ZO-Groningen.

„Hier kunnen ze wel weer even mee vooruit. De vacuümverpakte koffie is namelijk goed houdbaar. In december 2021 zal de actie weer worden gehouden, dan alweer voor de achtste keer.”