Optreden Status Quotes in café Carambole in Winschoten jaartje opgeschoven

Het optreden van Status Quotes in café Carambole in Winschoten stond aanvankelijk gepland op 9 mei 2019, vervolgens werd het optreden doorgeschoven naar 6 maart dit jaar. Vanwege de aanhoudende coronaperikelen is besloten het optreden (weer) een jaartje door te schuiven. IJs en weder dienende staat het optreden nu voor zaterdag 5 maart 2022 op de rol.

Gestimuleerd en geïnspireerd door de reünieoptredens van de oerbezetting van Status Quo besloten gitaristen Toon Eppink en Raymond Nijenhuis na jaren hun woorden om te zetten in daden en een Status Quo tribute-band op te starten. Met de komst van drummer Rens Hardijzer en bassist Harry Kruisselbrink was het kwartet eind 2014 compleet. Alle vier zijn al jaren actief in de Nederlandse muziekscene en spelen in bands als The Fortunate Sons, Cuban Heels, Stingray en Mike & The Mellotones.

The Frantic Four

Status Quotes beperkt zich tot het repertoire van The Frantic Four (Francis Rossi, de op 24 december 2016 overleden Rick Parfitt, John Coghlan en Alan Lancaster), voor velen dé Status Quo line-up. Klassiekers als Down Down, Roll Over Lay Down, Slow Train, Don't Think It Matters, Someones Learning, Umleitung, Fine Fine Fine, Can't Give You More, 4500 Times, Ring Of A Change en Mad About The Boy passeren de revue.

Het optreden op de aanvankelijk geplande datum, 9 mei 2019, was indertijd stijf uitverkocht.