Organisatie BroukRock prikt geen nieuwe datum voor festival, maar wacht eerst coronamaatregelen af

De organisatie van BroukRock in Boerderijcafé Mausel in Noordbroek heeft het festival, dat gepland stond voor zaterdag 20 maart afgelast. Wanneer het evenement nu plaatsvindt is afhankelijk van de coronamaatregelen.

Aanvankelijk zou het festival op zaterdag 14 maart 2019 worden gehouden met op het podium hoofdact Mooi Wark, Hail Gewoon, Mama Maffia en singer-songwriter Krzysztof Groen. Toen dit niet door kon gaan - destijds was het maximum aantal bezoekers voor dergelijke festivals op 100 man/vrouw prubliek gesteld - werd uitgeweken naar zaterdag 16 mei.

Doordat Mooi Wark op die nieuwe datum andere verplichtingen had, werd daarvoor in de plaats Old Ni-js, met in de gelederen Willem Terhorst, Ferdi Joly en Jan Kolkman (van de Achterhoekse formatie Normaal) gecontracteerd. De cornamaatregelen om 'de eerste golf' in te dammen werden toen echter verlengd tot eind mei, waardoor ook dit niet door kon gaan.

Vervolgens werd een nieuwe datum geprikt: zaterdag 20 maart dit jaar, in de veronderstelling dat Covid-19 tegen die tijd wel zou zijn verdwenen. Niets bleek echter minder waar; een (voorspelde) tweede golf diende zich aan, met tal van Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse mutaties. Er zit dus niets anders op dan ook hier een streep door te zetten.

De organisatie laat op haar Facebookpagina weten: "Om te voorkomen dat we elke keer met een nieuwe datum moeten komen, wachten we eerst gewoon maar even af wanneer het weer mag. Zodra dit duidelijk is, klimmen we direct in de agenda en komen we zo snel mogelijk met een nieuwe datum."

Verkochte kaarten blijven gewoon geldig.