Corona-update: Wederom minder positieve coronatesten, ook minder Nederlanders op de IC's (Desondanks behoort de avondklok tot de mogelijkheden)

RIVM meldt over de afgelopen 24 uren 4335 nieuwe positieve coronatesten. Dat zijn er 487 minder dan gisteren. In de provincie Groningen werden er 156 nieuwe 'coronabesmettingen' geteld. Dat zijn er 86 minder dan gisteren

Het totaal aantal in ziekenhuizen opgenomen Nederlandse Covid-patiënten is 2455, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 16 meer dan maandag.

Er liggen momenteel 678 Covid-patiënten op de IC's (waarvan 5 in Duitsland) en dat zijn er 7 minder gisteren.

Woensdag persconferentie

Woensdag geven ex-premier Mark Rutte en voormalig coronaminister Hugo de Jonge weer een persconferentie. Wat er precies op de agenda staat is nog niet bekend, maar invoering van een avondklok behoort tot de mogelijkheden. Hierover is om advies gevraagd bij het Outbreak Managent Team (OMT). Vanavond buigen de burgemeesters in het Veiligheidsberaad zich over de maatregel, die voor het laatst van kracht was in de Tweede Wereldoorlog.

Een avondklok zou ervoor moeten zorgen dat de sociale contacten in de avonduren beperkt worden. Veel besmettingen vinden nu plaats bij mensen thuis, bijvoorbeeld door visite over de vloer.