Trouwen in de winter kan in De Kruimel met 100 procent sneeuwgarantie

GASSELTE Sinds jaar en dag is De Kruimel in Gasselte terug te vinden in de top van de eredivisie van trouwlocaties. In 2018 werd De Kruimel zelfs verkozen tot de beste trouwlocatie van Nederland.

Die landelijke prijs heeft De Kruimel bepaald geen windeieren gelegd. Integendeel. De trouwambtenaren van de gemeente Aa en Hunze draaien sinds die tijd overuren. Zo laten in de periode april tot en met oktober zo'n 140 stelletjes uit alle delen van het land hun huwelijk voltrekken in deze populaire trouwlocatie.

Verplaatst

"Tal van huwelijken zijn vorig jaar verplaatst, vandaar dat het dit jaar extra druk is", vertelt Carolien Pepping van De Kruimel. "We gaan nu gelukkig de goede tijd weer tegemoet. Het wordt lente, de temperatuur gaat omhoog en verleden jaar heeft uitgewezen dat het in deze maanden geen probleem is om ondanks dat het corona virus nog niet helemaal onder controle is toch prachtige bruiloften te kunnen organiseren."

Wintercocktail

"Gelukkig wordt trouwen in de wintermaanden ook steeds populairder", vervolgt Carolien. "Zie je het al voor je? Elkaar het jawoord geven in het romantische witte kerkje of op een feestelijk verlichte winterwonderland locatie. Daarna een toost uitbrengen met een wintercocktail of met een glas glühwein. Heerlijk vertoeven tussen de vuurkorven en houtkachels of lekker knus bij de open haard. Marshmallows roosteren, bruidstaart aansnijden en dineren onder honderden kleine lampjes en bij romantisch kaarslicht."

Romantisch

Het is niet alleen heel sfeervol en romantisch, maar het geeft ook lucht om het trouwseizoen te verlengen. Zo krijgen bijvoorbeeld bruidsparen die vanwege Covid-19 hun bruiloft noodgedwongen hebben moeten uitstellen, toch nog de gelegenheid om eind 2021, begin 2022 elkaar het jawoord te geven."

Enkele dagen geleden is een flinke hoeveelheid sneeuw gevallen, maar dat is absoluut geen zekerheid in Nederland.

Sneeuw

Wie in de periode november tot en met begin maart wil trouwen in de sneeuw, kan terecht bij De Kruimel.

"We bieden namelijk vanaf dit jaar een winterbruiloft met honderd procent sneeuwgarantie", benadrukt Carolien. "Uniek in Nederland. Al is de temperatuur ver boven nul, wij zorgen voor een spectaculair winter wonderland. Een bijzondere ervaring, zeker weten. Bovendien kunnen bruidsparen ook gebruik maken van een heus sneeuwkanon en kunnen we naast festival bruiloften, romantische bruiloften ook bijvoorbeeld (apres) ski bruiloften organiseren."

Onderscheiden

Maar hier blijft het niet bij, vervolgt Carolien. "We zijn voortdurend bezig om onszelf te verbeteren, zodat we ons nadrukkelijk blijven onderscheiden van andere trouwlocaties. We leggen de lat hoog, we willen blijven knallen. We hebben daarom een gerenommeerd bedrijf in de arm genomen, dat gespecialiseerd is in het creëren van een bijzondere wintersfeer. Rondom het pand wordt sneeuw opgespoten dat maanden blijft liggen. Prachtig verlichte bomen en struiken, een arrenslee, houtstapels en nog veel meer attributen zorgen bij aankomst voor een wauw-factor en ook het overdekte tuinterras krijgt een opmerkelijke facelift. Een betoverende Charles Dickens uitstraling, maar dan nog veel mooier."

Paul Abrahams