Factor2020 in de gemeente Oldambt wil verruiming winkeltijden (Partij dient op 1 maart een Motie in om dit voor elkaar te krijgen)

Factor2020 dient tijdens de raadsvergadering van 1 maart een motie in, waarin het college van de gemeenteraad per direct de opdracht krijgt om (met inachtneming van de gestelde coronamaatregelen en voor de duur van de coronapandemie) winkeliers vrijstelling te verlenen voor de verboden in de winkeltijdenverordening.

Geert Kluiter: "Winkeliers kunnen dan zelf bepalen wanneer zij hun winkel openen en sluiten, en waar nodig kunnen zij dit natuurlijk onderling afstemmen. Op deze manier wordt ondernemen leuker en aantrekkelijker, wordt creativiteit beloond en wordt de lokale economie versterkt. Met uiteindelijk ook een leefbaarder, veiliger en gezonder Oldambt."

Volgens Factor2020 maakt de VVD ondernemend en werkend nederland kapot, en daar moet iets aan veranderen. "De economie krijgt stevige klappen door het beleid van onze regering. Ondanks dat ondernemerspartij VVD regeert, lukt het veel winkeliers niet om het hoofd boven water te houden. De staatsschuld loopt door de coronacrisis op en onze CDA-Minister van Financiën (Wopke Hoekstra, red.) kondigde terloops aan dat we na de verkiezingen niet aan harde bezuinigingen ontkomen."

Lokale steun in de rug

De winkeliers hebben, zo stelt Factor2020 een lokale steun in de rug nodig hebben en ziet mogelijkheden en een oplossing in het verruimen van de openingstijden van winkels. "Om verspreiding van het coronavirus te beperken is het aan te raden om ook het afhalen van bestellingen te spreiden. Hierdoor blijft het rustig op straat en in het winkelgebied. Lange rijen voor een afhaalloket bij een winkel worden door ruimere winkeltijden voorkomen, waardoor er natuurlijk een kleinere kans op besmetting is. Gezond en veilig winkelen vraagt dus om ruimere winkeltijden!"

Versoepelingen

Ook na 2 maart zijn er amper versoepelingen. Alleen de kappers mogen, onder strenge voorwaarden, weer open. Verder is het de bedoeling dat de scholen in het voortgezet onderwijs vanaf maandag 1 maart weer deels open gaan. Leerlingen kunnen daar dan gemiddeld anderhalve dag in de week les krijgen. Het middelbaar beroepsonderwijs mag een dagje per week open. Verder wordt gedacht om winkelen op afspraak mogelijk te maken.

Daarentegen wordt de avondklok na 2 maart met drie weken verlengd.