De Snuffelshop in Heiligerlee gooit de deuren open

Kringloopwinkel De Snuffelshop aan de Provincialeweg 19 in Heiligerlee heeft maandagmorgen de deuren open gegooid. Tegen de coronamaatregelen in. “We moeten wel, we kunnen niet anders” zegt Jannie Orsel, de drijvende kracht en oprichtster van Non Profit Stichting Eerste Hulp.

“We staan met de rug tegen de muur, want we staan er helemaal alleen voor, geen steunpakket, geen hulp in welke vorm dan ook, we staan letterlijk op omvallen."

"De supermarkten zijn allemaal open gebleven, qua oppervlakte kunnen wij ons met onze Snuffelshop met gemak meten. Er is ook geen enkel bewijs dat mensen ziek geworden zijn in een kringloopwinkel. Wat wel aanwijsbaar is, is dat de minder draagkrachtigen het extra voor de kiezen krijgen, en dat is nou net de doelgroep waar wij ons met hart en ziel voor inzetten. Nu kunnen we die niet helpen."

Orsel zegt er helemaal klaar mee te zijn. "En met mij veel meer mensen.”

De Snuffelshop zet de schuifpui wagenwijd open en stelt de goederen ruim en overzichtelijk op, zodat belangstellenden van buitenaf goed overzicht hebben. “Wij staan door al die maatregelen sowieso al volledig in de kou, om ziek van te worden, maar het wordt mooi weer deze week, dus we zullen denk ik niet van de kou omvallen”, besluit Orsel.