Tweekarspelen kunstroute nu te beleven als raamkunstroute (Per auto of op de fiets langs ateliers)

De 24ste editie van de Tweekarspelen kunstroute vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 28 maart. Belangstellenden wordt negen dagen lang de mogelijkheid geboden om van diverse kunst te genieten. Dit keer, vanwege de coronaperikelen, is de kunstroute te beleven als raamkunstroute.

Vanwege de corona-maatregelen mogen de deelnemende kunstenaar namelijk geen bezoekers in hunatelier ontvangen. Daarom is besloten om de kunst vanachter ramen te laten zien. Kunstenaars maken gebruik van hun eigen ramen van huis of atelier en ook hebben we raam expositiemogelijkheden gekregen bij De Oude Remise in Bad Nieuweschans, Buurthuis Noorderlicht in Drieborg en de Minicamping Kostverloren 11 in Finsterwolde. Op deze manier kunnen bezoekers per auto, maar ook op de fiets genieten van diverse vormen van kunst achter het raam.

Aan deze route nemen dit jaar de volgende 11 beeldende kunstenaars deel: 

· Cilia de la Court in Bad Nieuweschans, Oudezijl 14 en de Oude Remise, Oudezijl 1 (beeldentuin en schilderkunst).

· Rudolf Holleman in Bad Nieuweschans, De Oude Remise in Oudezijl 1 (schilderijen en objecten).

· Willem van de Sanden in Wedderveer, Tritonlaan 1 (schilderijen en grafiek).

· Marloes Buigel Boering in Drieborg, Oudedijk 109, bij Buurthuis Noorderlicht en de minicamping Kostverloren 11 Finsterwolde (schilderijen en tekeningen).

· Marije Wensink in Oudeschans, 2e Kwartierstraat 1 Goudwicht (edelsmid).

· Hella Maas in Oudeschans, 2e Kwartierstraat 1 en in Bad Nieuweschans, Oudezijl 14 (schilderijen).

· Greet Kloeg in Blijham, Oosteinde 33 (schilderijen en wandobjecten).

· Anka Willems in Winschoten, St. Vitusstraat 56 in de Oude Remise, Oudezijl 1 in Bad Nieuweschans, Oudezijl 1 (tekeningen, schilderijen en objecten).

· Hein Termeer in Veele, Venneweg 14 (schilderijen).

· Bep Jansse Van Noordwijk in Wedde, Weddermarke 4A (beelden en sieraden).

· Fokko Kuiper in Winschoten, Steringa-Kuiperweg 34 en in Bad Nieuweschans, de Oude Remise, Oudezijl 1 (schilderijen).

PuzzelRebus

Dit jaar is er een PuzzelRebus te ontdekken. Bij elke kunstenaar is een letter te vinden en na wat puzzelen komt men dan tot een zin. Aan de rebus zijn meerdere prijzen verbonden.

De route van circa 60 kilometer is op de grens van Westerwolde en Oldambt en kan op elk willekeurig adres met de auto of op de fiets worden gestart. Dit jaar wordt er gewerkt met posters waar het embleem van de TKR op te zien is. Adressenoverzicht, kaartje, email puzzelrebus en informatie van de kunstenaars zijn te vinden op de website www.tweekarspelenkunstroute.nl en op de Facebookpagina Tweekarspelenkunstroute.