VVD Oldambt verrast Hyzon/Holthausen met taart en een felicitatie

Wethouder Erich Wünker van de gemeente Oldambt kon november vorig jaar met trots bekend maken dat Hyzon Motors 'zijn' gemeente heeft gekozen als productie plaats voor waterstoftrucks. Hyzon voert de productie van de vrachtwagens, die op groene waterstof gaan rijden, samen met Holthausen Clean Technology. Holthausen komt vanuit Hoogezand en is gespecialiseerd in waterstof.

Op 18 februari kon Hyzon melden dat er een mega-order uit Nieuw-Zeeland is binnengehaald om 1500 waterstoftrucks binnen drie jaar te leveren. Een enorme opsteker voor het bedrijf en alle betrokkenen, aldus de VVD, en 'op termijn een enorme boost voor de werkgelegenheid'. 

Alle reden voor de VVD fractie Oldambt om dinsdag 23 februari het bedrijf te verrassen met een enorme taart en gelukwensen. Om 15.00 uur die dag had Carl Holthausen even tijd om coronaproof de taart in ontvangst te nemen. 

Concreet gaat Hyzon dit jaar nog 300 trucks bouwen en leveren. Vooralsnog worden Daf-trucks omgebouwd, maar binnenkort zullen eigen Hyzon-trucks in Winschoten geassembleerd worden. Het personeelsbestand zal dit jaar doorgroeien naar zo’n 100 medewerkers. Verdere groei ligt in het verschiet. Momenteel worden al waterstoftrucks geproduceerd en geleverd aan de gemeente Groningen. De uitrol van groene waterstof tankplaatsen vordert gestaag maar een hogere versnelling in Nederland is wenselijk.