Corona uitgebroken op twee afdelingen bij Afeer; dertien mensen positief getest; een ziekenhuis opname

Op twee afdelingen bij werk- en leerbedrijf Afeer in Winschoten zijn dertien medewerkers besmet met corona. Een medewerker is in het ziekenhuis opgenomen.

Het zwaarst getroffen is de afdeling, waar tijdschriften worden ingepakt. Van de 35 mensen die hier werkzaam zijn, hebben tien personen positief getest. Het merendeel heeft milde klachten. Veertien mensen van deze afdeling zijn inmiddels negatief getest. Een aantal wacht nog op de testuitslag.

Op de assemblage-afdeling, waar lampen in elkaar worden gezet, zijn twintig mensen werkzaam. Op deze afdeling zijn drie mensen positief getest. De andere betrokken medewerkers wachten op hun testuitslag.

In totaal zijn op beide afdelingen 55 personen getest. Het is de eerste relatief forse corona-uitbraak waarmee Afeer te maken heeft. Bij het bedrijf werken ongeveer negenhonderd mensen.

Bij binnenkomst op de afdelingen volgt een gezondheidscheck

Afeer heeft begin deze week direct maatregelen genomen, nadat bekend werd dat een aantal mensen positief was getest. ,,Na overleg met de GGD is de werkruimte ontsmet. Ook moeten de medewerkers als ze het pand aan de Romeijnweg binnenkomen een lijst met vragen beantwoorden”, zegt directeur Johan van Dam. Op basis van deze coronacheck zijn woensdagmorgen twee medewerkers uit preventief oogpunt naar huis gestuurd.

Om de productie op de inpakafdeling niet stil te leggen zijn medewerkers overgeplaatst. De leiding kijkt er op toe dat de corona maatregelen worden nageleefd. ,,Dat betekent dat de afdelingen gescheiden blijven, anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat mensen mondkapjes dragen”, zegt Van Dam.