Anouk en Esmee zijn actie begonnen voor hun nichtje Isis, die lijdt aan de erfelijke bindweefselziekte EDS

Anouk en Esmee hebben een actie op touw gezet voor hun nichtje Isis (14), erg ziek is. Zo ziek dat ze zo'n 23 uur per dag op bed doorbrengt. Isis heeft de erfelijke bindweefselziekte EDS. In het kort houdt dit in dat haar nek haar hoofd niet meer kan dragen waardoor ze amper rechtop kan zitten.

Zij heeft geen sociaal leven meer en kan niet meer naar school. Alles is te vermoeiend. Deze aandoening, waar wel een operatie voor mogelijk is maar die, door meerdere complicaties die bij Isis spelen, niet in Nederland uitgevoerd kan worden en ook niet door de verzekering betaald wordt.

Dubbel triest
Wat het dubbel triest maakt, is dat de familiedit voor de tweede keer moet doormaken. Chantal (35), de moeder van Isis, heeft dezelfde ziekte en ook zij was aan bed gekluisterd. Er is toen met behulp van crowdfunding het benodigde bedrag opgehaald. Zij heeft afgelopen oktober haar tweede en laatste operatie in Barcelona gehad. Chantal kan inmiddels weer als moeder functioneren, wandelen en weer leven. Wat het verdrietig maakt, is dat zij nu ziet dat haar dochter net zo ziek is als zij is geweest en zij hierdoor niet kan genieten van haar nieuwe leven.

Corona
Toen er voor Chantal zoveel geld nodig was werd er veel gecollecteerd, er werden bingo’s, fotoshoots, en concerten georganiseerd. Alles om het benodigde bedrag bij elkaar te sparen. Maar nu ze opnieuw zo'n groot bedrag nodig hebben, gooit helaas Corona roet in het eten. Door alle maatregelen valt er namelijk weinig te organiseren, en dit maakt het een stuk lastiger om geld in te zamelen. Het vervelende is, dat voor haar de tijd dringt, daar ze steeds meer klachten krijgt en deze ook kunnen veranderen in blijvende klachten, zoals verlamming.

Geluksengeltjes en sieraden

Om het geld bij elkaar te krijgen voor de operatie zijn de dertienjarige Anouk en de negenjarige Esmee  geluksengeltjes en sieraden gaan maken. Ze hebben ondertussen voor ongeveer 400 euro verkocht. Ze hopen met hun actie voldoende geld op te halen zodat Isis snel naar Barcelona kan.

Stichting
Er is een stichting voor Isis opgericht. Hier is ook het hele verhaal te vinden van Isis, inclusief foto's en medische uitleg. Doneren kan via https://helpmeevoorisis.nl/.

Meer op: https://hetstreekblad.nl/artikel/1152716/crowdfunding-voor-doodzieke-isis-14-komt-maar-moeilijk-op-gang-zijn-we-nou-zo-afgestompt.html