Museum Westerwolde in Bellingwolde geeft ('schermloze') workshops die kinderen thuis kunnen volgen

Museum Westerwolde in Bellingwolde geeft gratis workshops voor kinderen waar geen computerscherm voor nodig is.

‘Normaal gesproken kun je als kind bij elke tentoonstelling je eigen route volgen en regelmatig zijn er speciale workshops voor jeugd’, schrijft Museum Westerwolde (WOW) in een persbericht.

‘Met de lancering van MOW Jong! Werkplaats wil het museum ook in deze tijden van thuiszitten in contact blijven en cultuur bieden aan jonge nieuwsgierigen. Op de speciale webpagina vind je een aantal workshops die thuis makkelijk door en met kinderen te doen zijn.’

Duisternis

De workshops sluiten aan bij het museum en bij de regio. Ze dagen kinderen bijvoorbeeld uit om met eigen ogen naar het landschap van Groningen te kijken of na te denken over materieel en immaterieel erfgoed. Ook de duisternis als uniek plattelandsverschijnsel is een thema dat voorbij komt.

Je kunt de workshops kosteloos downloaden en eventueel uitprinten. De uitvoering is verder schermloos schrijft WOW, ‘vanuit het idee dat jonge mensen tegenwoordig genoeg tijd achter de computer, laptop of tablet doorbrengen en juist fysiek actief willen zijn’.

Vanaf 6 jaar

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Jonge kinderen doen ze met enige begeleiding, vanaf ongeveer 10 jaar kunnen kinderen zelfstandig aan de slag. Deze eerste serie workshops is een begin, uitbreiding volgt in de loop van dit jaar.