Grasnapolsky presenteert videoproject met Blauwe Uur, Remy van Kesteren en Myron Hamming

Festival Grasnapolsky presenteert een audiovisueel spektakel in de vorm van een video, precies een jaar na de vorige editie van het festival. De video is gratis te bekijken op vrijdag 5 maart, aanvang 21.00 uur, via de website en Facebookpagina van Grasnapolsky.

Samen met audiovisueel kunstenaarscollectief Blauwe Uur, harpist Remy van Kesteren en zijn Analogue Robot Orchestra (ARO) en gloednieuwe stadsdichter van Groningen Myron Hamming tonen ze een bijzondere korte show vanuit de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda, Groningen. Het geheel heeft de naam ‘We zagen lichtpuntjes in de verte en noemden ze Toekomst’ geschreven door Myron Hamming. 

Blauwe Uur
Audiovisueel kunstenaarscollectief Blauwe Uur is al jaren een vaste waarde en hoogtepunt op de line-up van Grasnapolsky. Eerder brachten ze de vorige festivallocatie Radio Kootwijk al tot leven en sloten ze daar het laatste festival op die locatie af op bijzondere wijze. Later openden ze ook de deuren van De Toekomst met hun projecties tijdens de eerste editie van het festival in Scheemda. 

REMY. X ARO
Harpist Remy (van Kesteren) stond in 2019 al eens op Grasnapolsky, nu is hij een unieke samenwerking aangegaan met Jurjen Alkema (van Blauwe Uur). Jurjen ontwikkelde een Robotorkest, het ARO, dat bestaat uit kleine instrumentjes die zichzelf kunnen bespelen, door middel van elektromagneten die met een stampertje tikken op alledaagse voorwerpen. Een perfecte toevoeging aan de muziek van Remy. “Ik heb het Robotorkest perfect kunnen aanpassen op mijn optredens, die niet langer solo zijn met alleen mijn harp. Het Robotorkest kan deels op zichzelf staan en deels kan ik er invloed op uitoefenen door op mijn synthesizer en harp te spelen", aldus Remy. Voor Grasnapolsky speelt Remy een stuk gebaseerd op de tekst van Myron Hamming. 

Myron Hamming
Spoken-word artist Myron Hamming is net benoemd tot stadsdichter van Groningen, een langgekoesterde droom die uitkwam. Speciaal voor dit project schreef hij een uniek gedicht over de Toekomst en hoop houden, als een warme jas op een koude winterdag. 

Over Grasnapolsky
Grasnapolsky is een weekend lang muziek en kunst op een bijzondere locatie. Waarbij erfgoed, kunst, expedities en muziek hand in hand gaan. Een festival dat zowel indie als elektronische muziek aanbiedt, en daarbij een gezonde balans probeert te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. Vanwege de huidige omstandigheden is het nog niet duidelijk wanneer de volgende editie van het festival plaatsvindt. 

Meer informatie

Meer informatie op https://www.grasnapolsky.nl/ en https://www.facebook.com/Grasnapolsky.