Deel horeca opent komende dinsdag de terrassen (Maar actie heeft slechts ludiek karakter)

De met veel bombarie aangekondigde actie van horecaondernemers om dinsdag hun terrassen te openen heeft slechts een ludiek karakter. Geen big bang, maar losse flodders derhalve. De meeste van de duizenden horecaondernemers, die hebben aangegeven mee te zullen doen, zetten alleen stoelen en tafels buiten. Drankjes en hapjes worden niet geserveerd. Dat meldt De Stentor.

Niet uitgesloten wordt dat enkele horecaondernemers echt opengaan, maar - zoals het nu lijkt - zoeken de meesten de confrontatie niet op. Zo'n 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), een kwart van het totaal, doen mee aan het terrassenprotest. Dat komt neer op elkele duizenden ondernemers.

In verreweg de meeste gevallen dienen de gasten, die gebruik maken van de terrassen hun eigen consumpties mee te nemen.

Afgelopen vrijdag stelde Hubert Bruls namens de 25 Veiligheidsregio's dat er handhavend zal worden opgetreden als ondernemers in het weekend hun terrassen open zouden gooien. Hoe gehandeld gaat worden, als veel terrassen openen, maar er geen drank wordt geserveerd, moet vanavond duidelijk worden, stelt De Stentor. Dan komt het Veiligheidsberaad weer bijeen.