Doorbraak: voor het eerst sinds 15 september geen bewoner van verpleeghuis overleden aan corona: werpt vaccinatiecampagne zijn vruchten af?

Voor het eerst sinds 15 september is er op één dag geen coronadode in een Nederlands verpleeghuis geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van zondag op het Coronadashboard .

Op 21 februari waren er nog 31 doden te betreuren in een verpleeghuis. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, 21 april, vielen er zelfs 86 doden, meldt het Dagblad van het Noorden (https://www.dvhn.nl/extra/Doorbraak-voor-het-eerst-sinds-15-september-geen-bewoner-van-verpleeghuis-overleden-door-corona-werpt-vaccinatiecampagne-zijn-vruchten-af-26617810.html).

Ook minder besmettingen in verpleeghuizen

Het effect van de vaccinatiecampagne wordt volgens het RIVM ook op andere vlakken zichtbaar. Het aantal besmettingen in verpleeghuizen is namelijk ook flink afgenomen. In december lag het aantal nieuwe besmettingen nog regelmatig boven de 400 per dag. Zondag werden nog maar vijftien bewoners van verpleeghuizen positief getest op corona.

Meerdere verpleeghuizen in het Noorden kregen in de afgelopen maanden te maken met corona-uitbraken. Zo overleden in oktober in de Omloop in Norg 14 van de 23 bewoners met dementie.