Gemeente Westerwolde wacht termijn hoger beroep af en besluit dan over aankoop zwembad

De gemeenteraad van Westerwolde neemt op korte termijn nog geen besluit over het al dan niet aankopen van het overdekt zwembad in Vlagtwedde.

Burgemeester en wethouders willen eerst de termijn afwachten waarbinnen de pachter van het bad in hoger beroep kan gaan bij de rechter.

,,Die termijn loopt tot 16 mei’’, zegt wethouder Giny Luth (Gemeentebelangen). ,,Als de pachter niet in hoger beroep gaat, kunnen we na die datum verder en nog voor de zomer een besluit nemen. Waarbij de grondhouding van B en W ten aanzien van een aankoop positief is.’’

Het bad in het vakantiepark Parc Emslandermeer wordt ook gebruikt door inwoners van de regio en is van de Stichting Belangen eigenaars Parc Emslandermeer (SPBE). Die verpacht het bad aan de zwemschool van Henny de Groot.

Rechter gaf SPBE gelijk

De SPBE wil het bad verkopen aan de gemeente en in de aanloop naar zo’n eventuele transactie het pachtcontract met De Groot beëindigen. De rechter gaf de SPBE onlangs gelijk en stelde dat de zwemschool op 1 mei verlaten moet hebben.

,,Maar de zwemschool heeft het recht in hoger beroep te gaan’’, aldus Luth. ,,Als ze dat doet, kan de situatie weer veranderen. Vandaar dat wachten tot er absolute duidelijkheid is.’’

Henny de Groot kon donderdag nog niet zeggen of ze in hoger beroep gaat. ,,Ik beraad me nog.’’