Posteractie MOW | Museum Westerwolde in Bellingwolde gaat nieuwe fase in: publiek bepaalt van welk collectie-item een poster wordt gemaakt

De actie ‘Het MOW boven je bank’ van het MOW | Museum Westerwolde in Bellingwolde gaat een nieuwe fase in. Niet het museum maar het publiek bepaalt vanaf nu van welk kunstwerk of cultuurhistorisch object een gratis poster wordt gedrukt.

Met de actie Het MOW boven je bank trakteert het museum op posters op A2-formaat (42 bij 59,4 centimeter) van kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie. Voor ‘iedereen die wel een beetje culturele troost kan gebruiken’.

De eerste keer, de actie werd eind december gelanceerd, maakte het museum zelf een keuze: een schilderij van de Westerwoldsche Aa van de hand van Jan Altink (1885 – 1971), een van de oprichters van kunstkring De Ploeg. Deze poster vond gretig aftrek.

Museum heeft voorselectie gemaakt

Vanaf nu bepaalt het publiek welk collectie-item op de posters verschijnt. Het museum heeft al wel een voorselectie gemaakt. Het betreft drie moderne verbeeldingen van het Groninger land:

  • een foto van Ab Postma van een in 1987 in Vriescheloo opgegraven kloostermop
  • het schilderij Voir Plus Vero van Anna Rijkens
  • de installatie Koolzaad van Ria van Krieken en Marian Smit

Stemmen kan tussen maandag 8 en vrijdag 12 maart via een speciale stempagina op de website van het MOW. Het museum maakt na 12 maart bekend welk collectie-item de meeste stemmen heeft gekregen en als poster wordt gedrukt. Dan volgt ook informatie over afhaaldatum en-locaties.