Rode Kruis zoekt tachtig EHBO’ers voor vaccinatieprogramma in Groningen en Drenthe

Het Rode Kruis zoekt tachtig extra EHBO’ers voor het coronavaccinatieprogramma in Groningen en Drenthe.

De komende weken wordt het aantal vaccinatielocaties in de provincies Groningen en Drenthe sterk uitgebreid. Er wordt vervolgens zeven dagen per week van 08.30 tot 17.00 uur gevaccineerd.

De EHBO’ers van het Rode Kruis hebben een ondersteunende rol. Wie gevaccineerd wordt, moet nadat de prik gezet is 15 minuten wachten. In die fase observeren EHBO’ers de gevaccineerde, voeren ze vaak een kort gesprekje en bieden zij eerste hulp wanneer daar aanleiding toe is.

Hoewel het Rode Kruis een vrijwilligersorganisatie is, worden EHBO’ers in dit geval ingezet als uitzendkracht. Zij krijgen derhalve een financiële vergoeding voor hun werk.

Gemiddeld 8 uur per week

Het Rode kruis zoekt tachtig gecertificeerde EHBO’ers voor de vaccinatielocaties in Groningen en Drenthe. Van hen wordt gevraagd voor langere tijd gemiddeld 8 uur per week beschikbaar te zijn. Zowel op werkdagen als in het weekend.

Wie ook zijn steentje bij wil dragen en beschikt over een actueel EHBO-diploma, kan zich melden via vacatures.districtdr@rodekruis.nl (Drenthe) of helpdeskgroningen@rodekruis.nl (Groningen).