Prins Bernhard Cultuurfonds verdeelt ruim 120.000 euro onder 32 projecten in Groningen

De afdeling Groningen van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 121.548 euro verdeeld onder 32 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Groningen.

Een van de projecten die op een bijdrage (5000 euro) kan rekenen is Opera op het Hogeland van Stichting De Oranjerie uit Bedum. Dit project voorziet in de uitvoering van de opera Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagin in boerderij De Buitenhof tussen Bedum en Middelstum.

Stichting Jonge Sla krijgt - dankzij een bijdrage uit het De Graaf-Drijvers Fonds - 5000 euro voor de theaterproductie Hamlet, (keuken)prins van Denemarken. Met deze voorstelling wil de stichting kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar kennis laten maken met het oeuvre van Shakespeare.

Stichting Erfgoedpartners krijgt 5000 euro voor de digitalisering in tekst en beeld van twintig belangrijke archeologische objecten en/ of locaties in de provincie Groningen, en het maken van een serie korte podcasts over tien van deze plekken.

Hieronder de toewijzingen van het vierde kwartaal van 2020: