Autobedrijf Schoon in Stadskanaal ook Renault en Dacia dealer in Veendam en Winschoten

STADSKANAAL Autobedrijf Schoon - dealer van Renault en Dacia in de Kanaalstreek - wordt met ingang van 1 april ook dealer van Renault en Dacia in de regio Veendam en Winschoten.

"De vestiging van Terwolde in Veendam is eind december gesloten", vertelt Kees Schoon van het bekende autobedrijf in Stadskanaal dat sinds 2004 aan de Electronicaweg 2 op de grens van Stadskanaal en Nieuw-Buinen is gevestigd. "Begin dit jaar ben ik door Renault benaderd of ik interesse had om het dealerschap van Terwolde in Veendam en Winschoten over te nemen."

Goede rapportcijfers

"Het geeft natuurlijk een goed gevoel dat Renault zoveel vertrouwen heeft in ons bedrijf dat in 1926 van start is gegaan", vervolgt Kees. "We zijn sinds 1976 Renault dealer, we hebben veel ervaring en we scoren hele goede rapportcijfers. Dat heeft zeker meegespeeld bij Renault tijdens de zoektocht naar een opvolger van Terwolde."

Het verzorgingsgebied van Autobedrijf Schoon wordt flink uitgebreid. Inmiddels zijn alle voormalige klanten van Terwolde in de regio Veendam en Winschoten per brief op de hoogte gebracht dat Autobedrijf Schoon het dealerschap van Terwolde heeft overgenomen.

Enorme boost

"En dat was een grote stapel", benadrukt Kees. "Renault is een schitterend merk en de verwachting is dat we het in de komende tijd een stuk drukker gaan krijgen. Zowel reparatie en onderhoud, als de verkoop van Renault en Dacia. Nieuwe auto's en occasions. Anders hadden we het aanbod van Renault ook niet geaccepteerd. We zijn er klaar voor, dit geeft ons prachtige bedrijf een enorme boost."

Paul Abrahams