Bart en Evert Kruizinga, Krzystof Groen en Harm Tabak brengen met nieuwe single eerbetoon aan Ede Staal

De Grunneger artiesten Bart & Evert Kruizinga (Bellingwolde / Winschoten), Krzystof Groen (Veendam) en Harm Tabak (Appingedam) zijn samen de studio van Dik Pomp ingedoken om een nieuwe single op te nemen. Het liedje verhaalt over het feit dat de liedjes van Ede Staal altijd herinnerd zullen worden.

Ede is voor veel Grunneger artieste dé inspiratiebron om in de Grunneger toal te blijven schrijven en arrangeren. De vier mannen kennen elkaar uit het ‘wereldje’ en zo kon het zijn dat Evert een keer een tekst schreef en aan Krzystof vroeg of hij het wat vond. En daar bleef het dus niet bij. De hoofden werden bij elkaar gestoken en dat heeft geresulteerd in de nieuwe single.

Corona

Ook dit project had last van Corona en de maatregelen die hierbij in het leven zijn geroepen. Dat betekende dat de mannen om de beurt Audio Studio de Fabriek in Veendam bezochten en het eindproduct door Dik Pomp werd geproduceerd. Op de CD hebben Erik Drent (bas) en Dik (drums) ook partijen ingespeeld. Ook het opnemen van de bijbehorende clip ging niet zonder slag of stoot. Er moest sterk geïmproviseerd worden.

De single ging zaterdag 27 maart in première bij Café Martini van RTV Noord. Geert Hakze van Showbizzinfo gaat de single promoten.