Oldambt Aktief: 'Wij weten dat er ook bij ons ondernemers zijn die tussen wal en schip vallen en daardoor omvallen met een gezond bedrijf'

Oldambt Aktief constateert dat het verlenen van steunpakketten aan ondernemers niet soepel verloopt. Integendeel. De fractie vraagt zich af waarom 'de een wel en de ander niets krijgt'. Oldambt Aktief vindt dat het college in de gemeente Oldambt de situatie voor ondernemers, stichtingen en dergelijke draagbaar te maken. "Het college moet hierin een voortrekkersrol spelen."

"We zitten in een periode die we nog nooit hebben meegemaakt in onze geschiedenis. Dit geeft  veel onzekerheid voor de ondernemers, stichtingen en dergelijke. Horeca en vele andere sectoren zitten in de hoek waar de grote klappen vallen. Faillissementen liggen op de loer. Nu zijn er wel een aantal maatregelen genomen door de overheid, maar die zijn niet altijd duidelijk", zo stellen Nivo Postmus, Nico de Leede en Amber Keiserie.

Oldambt Aktief noemt onder meer de NOW-regeling. "Ondernemers met een zaak aan huis hebben geen recht op de subsidie, maar een ondernemer met een zaak elders, wel. Maatschappelijke stichtingen krijgen geen subsidie en worden verwezen van kastje naar de muur en verschillende loketten", zo wordt grsteld.

Oldambt Aktief begrijpt deze ongelijkheid in behandeling niet. "Hoe kan het dat deze bedrijven en instellingen niet gelijk worden behandeld? Nergens zijn cijfers te vinden over de afgelopen maanden. Na gesprekken gehad te hebben met ondernemers, voelen wij de frustraties en zien we hun verdriet, omdat ze niet weten of en hoelang ze het hoofd nog boven water kunnen houden. Waarom wordt hier niks aan gedaan?"

De fractie pleit onder meer voor het instellen van één centraal loket voor alle aanvragen.