Man (20) uit Oldambt die betrokken was bij steekpartij agent in Groningen uitgeleverd aan Nederland

De man (20) uit de gemeente Oldambt die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de steekpartij met een agent in Groningen is maandagavond uitgeleverd aan Nederland.

De man werd in Noord-Frankrijk samen met een 32-jarige Amerikaan aangehouden. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij. De politie laat weten dat nog niet bekend is wanneer hij wordt overgeleverd.

De neergestoken agent en zijn collega voerden op een woensdagavond na 22.00 uur een avondklokcontrole uit op de Van Houtenlaan. Na het aanspreken van twee mannen, werden de agenten vrijwel direct aangevallen.

Meermaals in gezicht en hals gestoken

Eén agent werd meermalen in zijn gezicht en hals gestoken. Hij raakte zwaargewond en verkeerde enige tijd in levensgevaar. De andere agent raakte lichtgewond en mocht snel het ziekenhuis uit.

De politie verspreidde een signalement en deelde ook camerabeelden van de verdachten. Daarop kwamen zeker vijftig tips binnen en werd onder meer een woonboot aan het Winschoterdiep doorzocht. Volgens de politie hebben tips geleid tot de aanhouding van de twee mannen.

Lees hier hoe de verdachten van de aanval op de agent werden gearresteerd in Frankrijk.