Ook dit jaar geen Avondvierdaagse Winschoten

De Avondvierdaage in Winschoten gaat, net als in 2020, ook dit jaar niet door. Dit liet bestuurslid Trijnie Hartman weten. De afgelasting zou vorige week al bekend worden gemaakt, maar door trieste omstandigheden, is de bekendmaking uitgesteld.

Ook in 2020 ging het evenement waar normaliter rond de 4000 wandelaars aan meedoen vanwege de coronaperikelen niet door. Destijds werd nog overwogen om de Avondvierdaagse Winschoten naar september te verplaatsen, maar omdat dan ook de RUN wordt gelopen (ging in 2020 ook niet door) is dit niet gedaan.

De Avondvierdaagse Winschoten stond dit jaar gepland van 7 tot en met 11 juni. Tot 1 juni mogen er, op last van de Veiligheidsregio Groningen, geen evenementen georganiseerd worden.

De wandelevenementen in omliggende plaatsen als Vlagtwedde en Stadskanaal zijn wel verschoven naar latere data. In Stadskanaal stond de avondvierdaagse gepland van 2 tot en met 5 juni, maar dit wordt nu van  7 tot en met 10 spetember, en in Vlagtwedde vindt het wandelevenement nu plaats van 31 augustus tot en met 3 september.