PVV Oldambt: 'Het is tijd dat we in de raad komen'

Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen werd de Partij voor de Vrijheid (PVV) zelfs de tweede grootste partij van de gemeente Oldambt. Als die trend zit doorzet zou de PVV bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022 zomaar met twee en misschien wel met drie zetels in de gemeenteraad kunnen komen. En dat wordt hoog tijd, vinden Ton van Kesteren en Arthur van Dooren.

Vanuit het Provinciehuis in Groningen is Ton van kesteren, Eerste Kamerlid voor de PVV, druk in de weer met zijn zoektocht naar kandidaten voor de gemeenteraad van Oldambt. “We zijn op zoek naar mensen, die bekend zijn met de plaatselijke en regionale politiek en die de standpunten van de PVV willen verdedigen in de gemeenteraad. Ervaring is zeker niet noodzakelijk, als je maar nuchter bent en beschikt over gezond boerenverstand."

Ook Arthur van Dooren, fractievoorzitter voor de PVV in Pekela zet zich in om een fractie op te zetten in buurgemeente Oldambt. “Net als Ton ben ik geïnteresseerd geraakt in de politiek door Pim Fortuijn. Hij schudde ons wakker en liet zien hoe je als bestuurder voor het Nederlandse volk moet opkomen. Hij sprak heldere, voor iedereen begrijpelijke taal en gaf duidelijk de richting aan waar hij naar toe wilde. In Pekela hebben we al een paar mooie jaren achter de rug en hebben echt het idee dat we wat kunnen veranderen.”

In maart volgend jaar wordt de nieuwe gemeenteraad gekozen. Het is dus zaak dat mensen zich nu gaan melden. Ton van Kesteren: “Kandidaten krijgen allemaal scholing. Ze leren debatteren, speechen en meer van dat soort zaken. Het is de bedoeling dat de PVV Oldambt honderd procent zelfstandig gaat opereren. Wel zal er regelmatig contact zijn met de Provinciale afdeling, met PVV Pekela en met Den Haag.”

Kandidaat-gemeenteraadsleden kunnen hun CV met motivatie sturen naar info@pvv-groningen.nl. Ook is de PVV nog op zoek naar sympathisanten, die een ondersteunende rol zouden willen vervullen.