Menzis verliest klanten, zakt door de ondergrens en zet het mes in de kosten

Zorgverzekeraar Menzis, met een hoofdkantoor in Groningen, is door de eigen ondergrens gezakt wat betreft het aantal klanten.

Dat schrijft de verzekeraar in het financiële jaarverslag van 2020. Eind vorig jaar stapten 144.000 klanten van Menzis over naar concurrenten. Er zijn nu 2,1 miljoen mensen verzekerd bij Menzis en dat is onder het doel dat het bedrijf zichzelf heeft gesteld. ,,De maandpremie die we eind vorig jaar voor 2021 hebben bepaald bleek onvoldoende concurrerend”, zegt woordvoerder Roland Kroes van Menzis. De maandpremie voor een basisverzekering is bij de coöperatie 140 euro, bij een eigen risico van 385 euro.

‘Teleurstellende uitkomst’

,,De teleurstellende uitkomst van de overstapperiode is voor ons een signaal om naar de kosten te kijken”, zegt Kroes. ,,Ons kostenniveau is blijkbaar aan de hoge kant.” Op welke zaken de zorgverzekeraar wil bezuinigen om de premie voor 2022 te drukken is nog niet duidelijk. Dankzij de nieuwe premie voor 2022, die in de laatste maanden van dit jaar wordt vastgesteld, denkt de coöperatie de verloren klanten weer terug te winnen.