Oud-inwoonster Heiligerlee timmert aan de weg in Ierland (Boek van Karen Beishuizen wordt verfilmd)

Het leven van Karen Beishuizen, oud-inwoonster van Heiligerlee, kan met recht turbulent worden genoemd. Turbulent en gevarieerd. Ze werkte onder meer 5,5 jaar op de Nederlandse ambassade in haar toenmalige woonplaats Londen, vervolgens ging ze aan de slag op de Duitse ambassade. Verder houdt ze zich bezig met fotograferen, schreef ze boeken en - nu - is ze bezig met een film, Badge of Trust.

Tussen de bedrijven door liep ze in 2017 - na een gruwelijk ongeval in een Londens theater in 2014, waarbij ze haar scheenbeen brak - de London Marathon, voltooide  ze de London Bridges Challenge, een tocht voor Diabetes UK van 10 mijlen over 13 bruggen, van Stamford Bridge (het voetbalstadion van FC Chelsea naar de beroemde Tower Bridge, belandde een van haar foto's op een van de grootste fotografiewebsites ter wereld en schreef ze een boekserie over de Londonse Ondergrondse, Overgrondse en DLR.  

Verder werkt Karen aan een project met ex-crimineel Steve Brown, om diens boek 'Drugsbaron in spijkerbroek' in het Engels te vertalen en om van dit boek een film, miniserie of documentaire te maken. 

Badge of Trust

Terug naar Badge of Trust; Karen, die in 2019 verhuisde naar de westkust van Ierland, schreef het verhaal op haar zeventiende jaar. Het is een politie-actiethriller over moord, corruptie en het witwassen van geld. Voor het script werd Karen bij de hand genomen door James Fargo, regisseur van de Dirty Harry-films met Clint Eastwood. 

Actrice Juno Temple, onder andere bekend van de films  Killer Joe, The Three Musketeers, Afternoon Delight en The Dark Knight Rises, is het script aan het lezen voor een grote rol, en daarnaast is het script gestuurd naar Jeremy Renner, die de hoofdrol moet spelen in Badge of Trust. Renner werd onder meer in 2010 genomineerd voor een Oscar voor zijn hoofdrol in The Hurt Locker en in 2011 opnieuw voor zijn bijrol in The Town. Verder heeft hij tal van klassiekers achter zijn naam staan, van The Bourne Legacy en Mission: Impossible tot series als House en CSI: Crime Scene Investigation.

Matthew Penn, die verantwoordelijk is voor alle afleveringen van de serie Law & Order, zal de regie op zich nemen. 

Komende herfst

Karen, die zelf een productiemaatschappij op poten heeft gezet, verwacht dat de opnames voor Badge of Trust komende herfst zullen starten. "Maar op dit moment is het guessing. Als de filmopnames zijn afgerond is de verwachting dat het jaar erop de rolprent, die in Amerika zal worden opgenomen, te zien zal zijn in Hollywood."