Brrrrr... Winters weer op tweede paasdag, woensdag mogelijk witte wereld door sneeuw

Aprilletje Zoet, heeft nog wel eens een witte hoed, zegt het spreekwoord. En dat gaan we meemaken! Tweede paasdag wordt het winters en na Pasen gaat het mogelijk sneeuwen. In een deel van Nederland blijft de sneeuw zelfs even liggen.

Maandag, tweede paasdag, vallen de hele dag door buien, mogelijk zelfs met hagel en later op de dag ook met natte sneeuw, meldt weer.nl. Ook dinsdag is de kans op natte sneeuw groot, omdat koude lucht vanuit het noorden het land passeert. Op de meeste plaatsen wordt het die dag niet warmer dan tussen de 3 en 5 graden.

Enige tijd fikse sneeuw

In de nacht van dinsdag op woensdag trekt vanuit het noorden een storing naar Nederland. De lucht is dan zo koud dat het daardoor enige tijd fiks zou kunnen sneeuwen. Als de sneeuw in de nacht valt, zou het even behoorlijk wit kunnen worden.

Vanaf woensdag wordt de lucht langzaam minder koud. Overdag kan nog een enkele winterse bui vallen, maar donderdag en vrijdag lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven. Ook laat de zon zich af en toe zien en kruipen de temperaturen weer wat omhoog. Vanaf vrijdag worden temperaturen van boven de 10 graden weer bereikt.