Negatieve coronatest voor Duitsland noodzakelijk (Maar geen paniek: tanken en een boodschapje doen kan wel)

Reizigers uit Nederland (en andere risicolanden) dienen bij binnenkomst in Duitsland een negatieve coronatest te tonen. Deze mag niet ouder zijn dan 48 uur en moet voorzien zijn van een doktersattest in het Engels of Duits. Ook moeten zij in quarantaine. Als men op de 5e dag een negatieve coronatest kan tonen vervalt de quarantaine.

In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen (waar populaire bestemmingen als Bunde en Leer onder vallen) zijn grensbewoners uit Nederland toegestaan. Er gelden wel bepaalde voorwaarden. Een kort bezoek voor bijvoorbeeld boodschappen of tanken is toegestaan, maar volgens de Nederlandse regels moet men bij terugkeer in Nederland in quarantaine. 

Echter, er is de Duitse 'kleine grensverkeer regeling'. Dit houdt in dat personen die korter dan 24 uur in de deelstaat Noordrijn-Westfalen of Nedersaksen blijven, uitgezonderd zijn van de test-en quarantaineverplichting. Deze personen hoeven geen negatieve coronatest te overleggen bij het inreizen en er is geen meldplicht. Deze meldplicht is er wel voor grenspendelaars die dagelijks de grens over gaan. Zij moeten zich één keer melden bij het plaatselijke Gesundheidsamt.