Reisorganisatie D-reizen is failliet (door de coronacrisis kwamen er vrijwel geen inkomsten binnen)

D-reizen is door de rechter failliet verklaard. Doordat er vanwege de coronacrisis vrijwel geen inkomsten binnen, waardoor het bedrijf in financiële problemen is gekomen.

Ook de vertraging van het voucherfonds heeft geleid tot een onoverkoombare situatie voor D-reizen. De organisatie telt ruim 230 reisbureaus en verkoopt vakantiereizen van touroperators als TUI in zijn reisbureaus en via de eigen website.

'Dit is dramatisch'

ANVR-topman Frank Oostdam schrikt ervan, laat hij weten in een eerste reactie. ,,Dit is dramatisch”, zegt hij. Het was wel bekend dat het bedrijf in een lastige situatie verkeerde, maar dit had hij niet verwacht. Oostdam vreest voor een domino-effect.

Uitgegeven vouchers worden gedekt

Klanten met een voucher hebben volgens hem niets te vrezen. De uitgegeven vouchers worden gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Het is het eerste grote faillissement in de reissector, die hard is getroffen door de coronacrisis. De reiskoepel ANVR deed eerder de voorspelling dat een op de drie reisondernemingen het einde van de coronacrisis niet haalt.