Het kabinet wil per 21 april de terrassen en winkels heropenen (De omstreden avondklok verdwijnt dan ook).

Het kabinet wil per 21 april de terrassen en winkels heropenen. Ook verdwijnt de omstreden avondklok. Dat bevestigen Haagse bronnen, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Eind deze maand verwacht het kabinet een omslagpunt te bereiken. Zeker zes miljoen mensen zijn dan bestand tegen het virus. De helft heeft al corona gehad, de andere helft waaronder een groot deel van de risicogroep is dan gevaccineerd.

Het kabinet werkt opnieuw aan een soort routekaart. Nu is het idee om in stappen te versoepelen richting de zomer. Als het meezit blijven in de zomermaanden alleen de basisregels bestaan, zoals de 1,5 meter en de oproep om veel de handen te wassen. Daarnaast wil het kabinet dat studenten in het hoger onderwijs weer fysiek naar college kunnen. Zij moeten dan vooraf getest worden.

Roep klinkt steeds luider
De roep om meer mogelijk te maken klinkt steeds luider. Burgemeesters pleiten in koor voor het openen van de terrassen. De experts van het Outbreak Management Team (OMT) moeten zich nog buigen over het plan. Op 13 april is de volgende persconferentie van het kabinet.

Stapen zetten
Minister Ferd Grapperhaus sprak dinsdag weer met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Na afloop zei hij al dat het kabinet werkt aan een openingsplan. ”Per 20 april kunnen we stappen zetten”, aldus de minister.