De beer is los bij Mecca in Winschoten

Nauwelijks uit de winterslaap ontwaakt trok de Mecca-beer bij de zoetwarenspeciaalzaak aan de Langestraat in Winschoten ruim de aandacht in het heerlijke ochtendzonnetje. Niet alleen van het winkelend publiek, ook van burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt, die een kijkje kwam nemen.

In de speciaalwaren- & delicatessenzaak in het hartje van de stad kunnen klanten terecht voor onder meer Poffert, ijs en koffie aan 't loketbakproducten, chocolade en zoetwaren.

Sikkema stapte even binnen, haalde jeugdherinneringen op bij het passeren van de langste snoepschepwand van Nederland en prees de ruim opgezette en vernieuwde inrichting van dit smikkelparadijs. Ruim van opzet, zodat ook moeders met kinderwagens en ouderen met rollator en scootmobiel, ongehinderd rond kunnen rollen.

Twee pronte stukken Poffert van de tafel verhuisden met de burgemeester mee naar haar volgende afspraak in het tegenoverliggende gemeentehuis. Ze deed graag zelf en op persoonlijke titel een ondersteunende aankoop bij Esther van der Wal, sinds ruim een jaar de nieuwe eigenaar van Mecca.