Rosa Canina loge bestaat 25 jaar; jubileumfeest wordt later gevierd

VLAGTWEDDE Veel verenigingen hebben het moeilijk in deze corona tijd. Veel activiteiten liggen stil en het is de vraag hoe alles zich gaat ontwikkelen.

Bij de 25 jaar jonge Rosa Canina loge ligt het wel wat anders. Toen vorig jaar corona uitbrak zijn activiteiten opgepakt om het contact en binding met de leden vast te houden.

Met enthousiasme vertelt voorzitter Marga Nuus: "We hebben meteen de koe bij de horens gepakt en besproken hoe we met de nieuwe situatie om wilden gaan. Het idee ontstond om bij een tulpenkweker, als verrassing en opsteker voor alle leden een mooi vers bosje tulpen te kopen en te bezorgen. Zo hebben we door de gehele corona tijd allerlei acties gehouden."

Zoom sessies

"In de zomermaanden konden we gelukkig een paar keer bijeenkomen", vervolgt Marga. "Daarna hebben we gekozen voor een vervolg aanpak. Het resultaat daarvan is, dat we nu om de veertien dagen elkaar ontmoeten via zoom sessies. Dat was wel erg spannend. En wat schetste onze verbazing; 75 procent van onze leden doet mee en de anderen krijgen per mail alles toegestuurd. Samen met onze leden zijn we trots op wat bereikt is."

Orde van Odd Fellows

De Rosa Canina loge is een onderdeel van de wereldwijde Orde van Odd Fellows. "Wat ons als leden verbindt, is dat we zoeken naar zingeving en persoonlijke verdieping en willen bijdragen aan harmonie in de samenleving", legt Marga uit. "We komen bijeen en één van onze leden houdt een verhaal - bouwsteen zoals wij dat noemen - over een thema wat zij wil delen of belangrijk vindt. Dat wordt ondersteund met muziek. Of er komt bijvoorbeeld een spreker.

Ook ondersteunen we projecten, dicht bij huis, maar ook verder weg. Vorig jaar nog droegen we bij aan de actie mondkapjes in Winschoten en aan het project Kindercoaches van het Leger des Heils. We houden ook van gezelligheid. Organiseren uitstapjes. Maar zorgen er ook voor dat er aandacht is voor als leden ziek zijn of in verdrietige omstandigheden terecht komen."

Attentie aan huis bezorgd

Op dinsdag 20 april bestaat de loge 25 jaar. Ria van Dijk-Kuil voorzitter van de jubileumcommissie vertelt: "Een groot feest zit er op dit moment niet in, maar één ding is zeker; het wordt wel gevierd. Zo hebben we bijvoorbeeld bij alle ruim dertig leden in de wijde regio vandaag een attentie aan huis bezorgd. Het bijeenkomen voor het feest doen we zodra dat weer kan."

Wat nu wordt voorbereid, is een zoom bijeenkomst voor vrouwen van buiten de vereniging. Met regelmaat wordt gevraagd wat de loge is en doet.

Op de Facebookpagina van Rosa Canina verschijnt daarover meer informatie. Voor wie meer wil weten? Stuur even een berichtje naar: 46rosacanina@oddfellows.nl