Yonnar Venema: ‘Ik heb me nog nooit zo bedonderd gevoeld, moet je nagaan hoe ze zich in Winschoten voelen’

RODEN De actie van HockeyWerkt, die hockeyclubs beloofde dat ze kans maakten op een roze hockeyveld, blijkt een marketingstunt te zijn. Het gaat niet om een echt hockeyveld, maar om roze bordjes, waarop coaches hun spelsystemen uit kunnen leggen.

Gisteravond was de teleurstelling bij winnaar Hockeyclub Winschoten groot, toen duidelijk werd dat ze blij werden gemaakt met een dode mus. Ook Yonnar Venema van MHC Roden is not amused. ,,We hebben niet eens gewonnen, maar ik heb me nog nooit zo bedonderd gevoeld. Moet je nagaan hoe ze zich in Winschoten moeten voelen. Dan heb je zo hard je best gedaan om te winnen. Je hebt een dertig jaar oud veld dat echt aan vervanging toe is en dan word je blij gemaakt met een dode mus.”

‘Ik snap niet goed wat de gedachte hierachter is’

Venema kreeg gisteren flink wat appjes, toen duidelijk werd dat het nooit ging om een echt hockeyveld. ,,Ik snap ook niet zo goed wat de gedachte van HockeyWerkt hierachter was. Ja ze hadden niet verwacht dat de actie zo opgepikt zou worden. Het is wel mooi dat er nu door anderen een crowdfunding is opgezet voor HCW.”

Of ze nattigheid hadden moeten voelen, weet hij niet. ,,We hebben nog een bericht gestuurd aan HockeyWerkt met de vraag wat voor veld het was. Ze wilden dat nog even geheim houden. In al hun berichtgeving spraken ze van het eerste roze hockeyveld van Nederland. Ik denk dat je er redelijkerwijs dan vanuit mag gaan dat het om een echt hockeyveld gaat. Ik kreeg gisteren nog een berichtje van een collega commissie-lid. Hij zei: ‘Het is wel mooi hoe we met zijn allen de handen in elkaar hebben geslagen voor de club.’ En dat is natuurlijk iets heel positiefs.”

Op ludieke manier coachbord onder de aandacht brengen

Op social media laat HockeyWerkt bij monde van eigenaar Jeroen Lambooij weten dat ze op een ludieke manier hun roze coachbord onder de aandacht wilden brengen bij alle hockeverenigingen van Nederland. En aandacht vragen voor de missie van HockeyWerkt. Hij had nooit verwacht dat de actie zo groot zou worden opgepikt door de verenigingen. ,,Ik ben me ervan bewust dat dit dan ook compleet verkeerd is gegaan en betreur dat ten zeerste. Ik heb dan ook veel spijt van onze actie.”