Nieuw: Tattoo- en piercingshop Invicta in voormalige kringloopwinkel in Bad Nieuweschans

Na de intrek van Kim’s kapsalon in het voormalige pand van kringloopwinkel Sis-co aan de Hoofdstraat in Bad Nieuweschans opent op 4 mei Invicta Tattoo en Piercing op deze locatie. Harm-Jan Smit en diens collega Elz Nonkes gaan deze shop runnen, waarbij Harm-Jan verantwoordelijk is voor het zetten van tattoos en Elz de piercings voor haar rekening neemt.

Harm-Jan heeft een opleiding grafisch ontwerper/vormgever gevolgd, maar vond toch zijn grote passie in het zetten van bijzondere tattoos en dan met name zwarte of in grijstinten. Vijf jaar lang is hij aan het werk geweest in House of Paint in Stadskanaal; nu vindt hij het tijd worden een andere weg in te slaan. Samen met zijn collega Elz, die al 16 jaar ervaring heeft in het zetten van piercings, hebben zij de stap genomen om in Bad Nieuweschans een shop te openen.

Na een advertentie gelezen te hebben over het verhuur van dit pand door Bert Stuut, eigenaar van deze locatie, werd de zaak snel beklonken. "Hij het bijna gelijk een goed idee om in Bad Nieuweschans een dergelijke shop op te zetten, hoewel hij hier zelf nooit aan had gedacht." De eigennaar van de gelijknamige Coop in Bad Nieuweschans ziet het als een aanwinst voor het dorp.

Verbouwing

"Het is achteraf allemaal vrij snel gegaan", zegt Harm-Jan. Nadat alles in kannen en kruiken was, is dan ook meteen begonnen met de verbouwing van het pand. Harm-Jan, die woonachtig in Bunde, net over de grens, moet nu een stuk korter rijden om bij zijn werk te komen. Dit in tegenstelling tot Elz, die in Stadskanaal woont. "Qua afstand zijn de rollen nu omgedraaid, vroeger moest ik driekwartier rijden, nu moet Elz een stukje in de auto."

Beiden hebben er geen hard hoofd in om voldoende klanten naar Bad Nieuweschans te trekken. "Elke tatoeëerder heeft zijn eigen specialisme. Ik heb een eigen stijl gecreëerd, bijvoorbeeld realisme, dus portretten van foto’s en natuurlijk ‘the black and grey tattoo'.” Dat klanten de zaak weten te vinden, blijkt wel uit het feit dat de maand mei al helemaal volgepland staat met afspraken. 

Onoverwinnelijk

De naam Invicta, Latijns voor onoverwinnelijk, is overigens bewust gekozen. "Dit slaat echt op ons, want wij zijn al een groot aantal jaren een goed team", aldus Harm-Jan.

Tijdens de verbouwing kwam menig dorpeling een kijkje nemen. De kennismaking verliep soepel. Een aantal gaf aan niets met tattoos te hebben, maar het wel leuk te vinden dat Harm-Jan en Elz zich in het dorp gaan vestigen. 

Meer informatie

Invicta is van dinsdag tot en met vrijdag geopend, én zaterdags alleen op afspraak. Het laten zetten van een tattoo is altijd op afspraak, maar voor een piercing kan men de zaak 'gewoon' binnenlopen. Voor meer informatie: https://www.facebook.com/invictatattoopiercing.