Winschoter filmmaker en auteur Sander Blom brengt thriller op de markt

De 27-jarige filmmaker en auteur Sander Blom, geboren en getogen in Winschoten, brengt op 3 mei de thriller Dodenherdenking op de markt. Het boek, dat handelt over de Tweede Wereldoorlog, is uitgegeven bij Uitgeverij Palmslag.

2019 – In een kanaal bij Baflo wordt het lichaam gevonden van een lokale wethouder. Ze is kaalgeschoren en in haar voorhoofd staat een hakenkruis gekerfd. Aan politierechercheur Martin Doodeman de uitdagende taak om de dader te vinden voor er meer slachtoffers vallen. Hij raakt daarbij steeds verder verstrikt in een web van leugens en almaar verder escalerende protesten tegen het aangekondigde windmolenpark. En dat terwijl er steeds meer verbindingen blijken met de oorlog.
 
1942 – Spitfirepiloot Chris Evans stort neer boven het uitgestrekte Groningse land. Hij duikt onder bij een boer, maar daar lijken hij en de andere onderduikers steeds minder veilig voor de Duitsers. En terwijl de oorlog vordert, blijkt dat het echte gevaar van de NSB’ers in het dorp komt.

Vanaf 3 mei is het boek verkrijgbaar in de boekhandel en in alle bekende webshops, maar mensen kunnen ook een gesigneerd exemplaar bestellen via www.sanderblomfilms.nl/boeken