Innerwheel Pekela haakt voor het Hospice Winschoten

Vorig jaar, zo rond september, stond er een stuk in het Streekblad over haken van dekens voor mensen die in een hospice verblijven. Dit bracht Innerwheel Pekela op het idee hetzelfde te doen.

Anita Korte-Van Delden, presicent van Innerwheel Pekela: "Tijdens de laatste bijeenkomsten die we nog live maar op afstand van elkaar konden organiseren werd dit door één van de leden vermeld."

Vrij snel daarna bleek dat de gebruikelijke bijeenkomsten niet door konden gaan. Een Zoom-meeting werd het alternatief. Tijdens zo’n meeting deed Korte een oproep aan de leden om met haar mee te gaan haken. "Een leuke bezigheid die we in eigen tijd konden doen en zonder een vooraf gestelde einddatum."

Acht dames van Innerwheel besloten aan deze oproep gehoor te geven. Er werd daarop wol gekocht, die werd verdeeld onder de deelnemers. "Via Zoom-meetings en de speciale haak-app hielden we elkaar op de hoogte. En nu kunnen we met trots het eindresultaat aanbieden aan hospice Sint Maartenhuis in Winschoten. Helaas is persoonlijk overhandigen niet mogelijk, maar gaat onze deken naar een verzamelpunt in de regio. En zij zorgen er voor dat het op de juiste plaats in het St. Maartenhuis terecht komt."