Onstwedder mist saamhorigheid en organiseert daarom een picknick in het park

Nienke Wessels- Van Kasteel uit Onstwedde zou normaliter tijdens Koningsdag op pad gaan voor spulletjes op de (vrij)markt in haar voormalige woonplaats Stadskanaal. Vanwege de coronaregels kan dit echter niet. De grafisch ontwerper/illustrator zit echter niet bij de pakken neer en organiseert voor dinsdagmiddag een picknick in het park aan de Kampvennen in haar woonplaats.

"Normaal zou ik ‘s ochtends extra vroeg uit de veren gaan om de markt in Stadskanaal af te struinen. Vaak gaan we ‘s middags gewoon even de sfeer proeven als gezin en genieten we van de saamhorigheid die zo’n nationale feestdag brengt", schrijft Nienke op haar Facebookpagina.

Zij en haar gezinsleden willen toch 'iets doen' op Koningsdag. Na de koppen bij elkaar te hebben gestoken kwamen ze op het idee te gaan picknicken in het park aan de Kampvennen.

"We nemen ons eigen kleedje mee, wat lekkers en gaan daar genieten. Allereerst gewoon als gezin.  Maar wat zou het leuk zijn om daar meer mensen te ontmoeten,  mensen die ook graag iets willen doen en de saamhorigheid missen."

Nienke nodigt dan ook anderen uit om hetzelfde te doen. Er is immers ruimte zat in het park, zo stelt ze. 

Wie dit ook een leuk idee lijkt, is op Koningsdag vanaf 15.00 uur welkom. Uiteraard worden de coronaregels in acht genomen.