Protestantse Gemeente Midwolda schenkt opbrengst oud papier aan SchuldHulpMaatje Oldambt

De Protestantse Gemeente Midwolda hield zaterdag in een aantal straten in Midwolda het oud papier op. De opbrengst wordt als gift overgemaakt naar SchuldHulpMaatje Oldambt. Het exacte bedrag is nog niet bekend en hangt vooral af van de oudpapierprijs van dit moment. Volgens Hendrik Jan Boven, lid van de PG-Midwolda, gaat het toch al gauw om een paar honderd euro.

Ieder jaar kiest de PG-Midwolda een goed doel voor de opbrengst van hun oudpapieractie. Deze keer kozen ze dus voor SchuldHulpMaatje Oldambt. Deze organisatie helpt mensen, die in de gemeente Oldambt wonen en geldproblemen hebben. Subsidies worden lager, terwijl het aantal hulpvragen stijgt. Daarom is SHM Oldambt erg blij met publieke acties zoals deze. Het geld wordt onder anderen gebruikt voor huisvesting en het opleiden van nieuwe Maatjes.

Gratis hulp bij financiële problemen

Veel mensen schamen zich soms zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt zijn er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen of samen een aflossingsplan te maken. Zij zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost de hulpvrager niets.

Aanmelden

Iedere inwoner van de gemeente Oldambt kan hulp krijgen van een van de ruim 30 opgeleide Maatjes. Wie financiële problemen heeft mag contact opnemen, wat de oorzaak ook is. Aanmelden voor hulp is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmoldambt.nl/hulp-bij-schulden/ of bel 06-15377069.